Video produkcija je kurs gde ćete savladati sve tehnike pravilnog rukovanja foto-aparatom i snimanje kamerom, rukovanje neophodnom video opremom, kreiranje špica i vizuelnih efekata u programu After Effects, video montažu u programu Adobe Premiere i eksportujete za YouTube, Vimeo ili TV stanicu.

Cilj obuke je da Vam prenesemo naše dugogodišnje iskustvo iz fotografije, Video produkcije i Post-produkcije (pogledajte naš portfolio), i uputimo u tajne, zadovoljnih klijenata.

Posle obuke moći ćete da ponudite vašim budućim klijentima usluge: fotografije, video produkcije i post-produkcije.

Gosti na kursu (filmski direktor i direktor fotografije) će svakako upotpuniti vašu obuku i preneti vam savete i njihova dugogodišnja iskustva.

Povernje su nam ukazali najpoznatije svetske firme: Coca Cola, Tuborg, Heineken, Honda Srbija, Fiat, Somersby, Lav, Imlek, Jägermeister. Zašto ne biste i vi?

PreporuČujemo vam KURS DIzAJN I MULTIMEDIJAKurs Video produkcije koji sadrži i grafičke programe: PHOTOSHOP, ILLUSTRATOR i GRAFIČKU RADIONICU.

Učite na profesionalnoj opremi.

Računari: procesori CPU Cores 6, 16-64GB ram, SSD, monitori 20" i 27"
Kamere / fotoaparati: Canon 5D Mark III i Panasonic GH5
Objektivi: Canon, Tokina i Sigma
Rasveta: 2 X 1000W
Video oprema: Gimbal, EZ JIB kran + staiv + dolly, Cage, Rig, Follow Focus i Mattebox

Kurs traje 144 školska časa

Dani: Svaki radni dan (ponedeljak–petak). Trajanje kursa dva meseca.
Termin: od 13:00 – 16:20 časova (četiri školska časa + pauza 20 min. uz kafu. čaj ili sok.).
Efikasan rad sa grupom od 3 do 4 polaznika.

Potrebno predznanje:

Operativni sistem Windows ili OS, Photoshop i Illustrator.
Dobro rukovanje mišem i snalaženje sa fajlovima i folderima.

Potrebna oprema:

Kućni računar sa instaliranim programima, foto aparat ili kamera koji snimaju u HD rezoluciji.

Uverenje

Level3 škole računara, na srpskom i engleskom jeziku.

FOTOGRAFIJA i VIDEO radionica (20 školskih časova).

Upoznaćemo vas i naučiti da fotografišete i snimate sa, foto-apartaom i video kamerom. Teoretsko i praktično upoznavanje sa, Rezolucijom kamere, ISO vrednost (osetljivost filma), Ekspozicija / brzine zatvarača (shutter speed), Blenda (Aperture ili F stop), White balance, Frame rate, Video formati, mediji za skladištenje video materijala i Time laps. Upoznaćemo vas sa osnovama Filmske režije, Knjige snimanja i kadriranja.

Oprema na kojoj se radi obuka je, fotoaparat Canon 5D Mark III, Kamera Blackmagic, Objektivi Canon, Tokina i Samyang. Jedan dan je predviđen za snimanje iz vazduha sa dronom DJI Phantom 3.

Pored opreme za snimanje koristićete i dodatnu video opremu. Snimanje pomoću Riga, Follow Focus, Mattebox i eksternog monitora, Stabilizacija kamere pomoću Brushless Gimbala (trenutno je hit u svetu i daje neverovatne snimke dok hodate, trčite ili snimate iz automobila). Korišćenje i snimanje pomoću krana i stativa.

Polaznici će imati praktične vežbe fotografisanja i snimanja u zatvorenom i otvorenom prostoru (rad na terenu).

kurs fotografije

PREMIERE PRO, montaža video materijala, slike i zvuka + radionica (34 školska časa).
Osnovni, Srednji i Napredni nivo.

Program Adobe Premiere je namenjen za montažu snimljenog video materijala, slike i zvuka. Koristi se u većini filmskih, produkcijskih kuća i TV stanica.
Montaža je mnogo više, jer od nje zavisi uspeh vaše Video produkcije. Od snimaka možete kreirati dobar film ili dosadan. Montaža je uvek vrsta manipulacije gledaoca jer izborom kadrova može se prikazom dati novi smisao ili promeniti emocionalni naboj. Montaža određuje dramaturgiju, ritam priče, postavku zvuka i eventualnu korekciju slike.

Upoznavanje sa interfejsom programa, Pojmovi digitalnih formata, Upoznavanje sa alatima i paletema, Kreiranje Sekvence i postavka osnovnih parametara, Uvoz video materijala, slika i zvuka. Rad sa Source Monitor i Program monitor, Timeline i njegovi alati za montažu. Tehnike montaže, Primena tranzicija, Kreiranje titlova, Rad sa efektima, Multi Camera montaža, Rada sa zvukom, Uklanjanje šuma, Izrada finalnog miksa, Napredne tehnike montaže, Napredne tehnike Kolor korekcije i korišćenje LUTs, Uvoz Photoshop i Illustrator fajlova, povezivanje sa programom After Effects. Eksportovanje materijala za TV, YouTube i Vimeo.

AFTER EFFECTS / Motion Graphics, radionica i priprema za Videohive (70 školskih časova).
Osnovni, Srednji i Napredni nivo.

Adobe After Effects je moćan program za kreiranje 2D, 3D animacija i specijalnih efekata za TV i Internet. Generiše izlaz najvišeg mogućeg kvaliteta u željenoj rezoluciji, tako da je idealan za grafičke dizajnere, animatore i montažere. Možete napraviti komercijalne i muzičke video spotove, složene animacije, specijalne efekte za film, TV špice, reklame i drugo.

Upoznavanje sa interfejsom i radnim okruženjem, Kreiranje Kompozicije i planiranje, Upoznavanje i rad sa Solid i Shape layerima, Rad sa Keyfram-ovima i Graph Editorom, Uvoz videa, slika i audio fajlova, Korišćenje Track Matte i Blending Mode, Parenting i Null Objects, Adjustment Layer, kolor korekcija, Rotoscoping, Rotoskopija sa Mocha programom, Stabilizacija videa, Tracking i 3D Tracking, Time remapping (usporenje (slow motion) i ubrzanje videa), Freeze frame, Chroma key (uklanjanje zelene pozadine), 3D lejer animacija, Korišćenje kamere i svetla, Pre-compose, Motion Graphics - 2D i 3D animacija sa Photoshop, Illustrator fajlovima i Shape layerima, Tekst animacija, Kombinovanje različitog video materijala, Primena efekata, Expressions primena, Eksportovanje - renderovanje projekta za TV, YouTube i Vimeo.

After Effects radionica, priprema projekta uz pomoć predavača: Moution Graphics, Trejler animacija, Animacija teksta i Glitch animacija.

Dodatni popularni Plugin programi, koji se uče na kursu su: Trapcode Particular i Optical Flares.

SAMOSTALNA RADIONICA (20 školskih časova).

Zadnja nedelja je predviđena za vašu samostalnu radionicu.

Ostale informacije i smernice o samostalnoj radionici, polaznici će dobiti na kursu.

I to nije sve!

Za svakog polaznika obezbedili smo USB Flash memoriju od 32GB sa pratećim materijalom, PLUS !
Svim našim budućim polaznicima kursa "Video produkacija", nudimo besplatno savetovanje oko izbora fotoaparata, video kamere, objektiva, rasvete, video opreme i računara. Slobodno nam se obratite telefonom ili svratite do naše škole. Mob: 063 758 3223

Cenovnik za kurs Video produkcija

Cena Akontacija / rezervacija mesta
1.200 € 12.000 dinara
Akontacija je uključena u cenu .
Za organizovane grupe (3-4 polaznika) nudimo 7-10% popusta
Mogućnost plaćanja u 4 rate čekovima građana.
Cene su izražene u evrima, plaćanje se vrši u dinarima po srednjem NBS kursu.
UPLATNICA

INDIVIDUALNI KURS VIDEO PRODUKCIJA

120 školskih časova Kurs sadrži isti plan i program grupnog kursa.
Svaki radni dan po 4 školska časa.
Termini su od: 09:00–12:20, 13:00–16:20

Cenovnik za individualni kurs Video produkcija

Cena Akontacija / rezervacija mesta
1.500 € 12.000 dinara
Akontacija je uračunata u cenu
Mogućnost plaćanja čekovima gradjana u 4 rate
Cene su izražene u evrima, plaćanje se vrši u dinarima po srednjem NBS kursu.
UPLATNICA